Autovriendelijke binnensteden geraken uit de mode. Wereldwijd spelen steden in op het groeiende aantal stedelingen, de milieuproblematiek en het feit dat de infrastructuur niet ongebreideld verder kan worden uitgebouwd. Hoe ze dat doen? Door te investeren in slimme connectiviteit.

Siemens Mobility is betrokken bij de ontwikkeling van slimme verkeerstechnologie zoals het tolsysteem in Londen voor personenauto’s. Sinds de implementatie hiervan zo’n tien jaar geleden is het autoverkeer in de binnenstad aanzienlijk geslonken en kiezen mensen steeds vaker voor de fiets, een wandeling of lokaal openbaar vervoer. Maar hoe zorg je dat deze nieuwe manieren van vervoer goed ontvangen worden?

SiBike fiets-app & MindSphere

Met de slimme fiets-app SiBike kunnen fietsers in steden het verkeerslicht op groen laten springen en zo mee surfen op een groene golf. Zeer vooruitstrevend is het MindSphere-systeem dat Singapore realiseert: een gigantische digitale toolbox om de prestaties van de stedelijke infrastructuur, de energievoorziening, zorgverlening en mobiliteit te verbeteren.

Lees meer over slimme mobiliteit en ontdek hoe het uw omgeving kan verbeteren.