Deutsche Bahn (DB) Regio AG heeft bij Siemens 57 Mireo-treinen besteld voor regionaal spoorvervoer in de deelstaten Baden-Württemberg, Hessen en Rijnland-Palts. Het is al de tweede order voor Mireo-treinen die het bedrijf bij Siemens plaatst.

De vorig jaar gelanceerde Mireo-voertuigen combineren een hoge prestatie, flexibiliteit en efficiëntie. Ze hebben een aerodynamische vormgeving, zijn licht gebouwd en geluidsarm. Mede door het toepassen van energiezuinige componenten en een intelligent treinmanagementsysteem verbruikt de Mireo zo’n 25% minder energie dan voorgaande modellen. Daarnaast is veel aandacht besteed aan reizigerscomfort. De driedelige treinstellen hebben tweehonderd zitplaatsen en ruimte voor fietsen, rolstoelen en kinderwagens. In- en uitstappen is op alle perrons mogelijk zonder opstapjes. Reizigers hebben WLAN aan boord en kunnen gebruik maken van intelligente service- en informatiesystemen. De veiligheid van de reiziger wordt geborgd door moderne camera bewakingssystemen.

Gefaseerde oplevering

De 57 treinen voor DB Regio AG worden gebouwd in de fabriek  van Siemens in Krefeld en in twee fases in gebruik genomen. In de deelstaten Baden-Württemberg en Hessen gaan de eerste treinen in december 2020 rijden. Tussen Mannheim en Mainz in Rijnland-Palts worden de Mireo’s een jaar later ingevoerd.