The Hamburger Hochbahn AG heeft de nieuwe elektrische hybride bus voor de binnenstad van Hamburg gepresenteerd. De nieuwe Volvo bus beschikt over plug-in technologie en wordt voorzien van elektriciteit door een snellaadsysteem ontwikkeld door Siemens. 

De snelle laadstations in Hamburg zijn de laatste ontwikkelingen van Siemens op het gebied van high-performance laadsystemen voor elektrische bussen. Het grote voordeel van dit laadsysteem is dat de bus alleen uitgerust wordt met contact rails op het dak en een WiFi communicatie unit. Dit bespaart gewicht, ruimte en kosten. Dit geldt voor  iedere elektrische bus die gebruik maakt van deze laadinfrastructuur. De elektrische hybride bus rijdt ongeveer een traject van 7 kilometer op de “Innovation Line 109” in Hamburg. Vanaf December 2014 rijdt de bus dit traject volledig elektrisch en dus zonder luchtverontreiniging.

Elektrische bus ook in Wenen

Ook het openbaar vervoer in Wenen maakt gebruik van e-bussen. Op het in het centrum gelegen eindstation worden de bussen geladen door gebruik te maken van een pantograaf en een aftakking van de bovenleiding van het Weense tramnetwerk. Door deze laadtechniek kan men kleinere batterijen gebruiken en een aanzienlijke investering in de laadinfrastructuur besparen. Hier vindt u meer over de elektrische bus in Wenen.

Elektrische bus in Wenen voorzien van Siemens laadsysteem