In Bangkok wordt de metrolijn ‘Blue Line’ met 28 kilometer uitgebreid. Siemens levert 35 driedelige metrotreinen, de signaaltechniek, de stroomvoorziening en de complete inrichting van depot en werkruimte.

Daarnaast wordt Siemens gedurende tien jaar verantwoordelijk voor het onderhoud. De nieuwe metrolijn gaat in 2020 in bedrijf.

Vijfde spooropdracht

Siemens heeft het openbaar vervoersysteem in Bangkok de laatste decennia intensief mee ontwikkeld. Het is al de vijfde grote opdracht die het bedrijf in dit kader mag uitvoeren. Eerder ontwikkelde en realiseerde Siemens al drie spoorsystemen voor Bangkok. Naast de Blue Line leverde Siemens ook de Skytrain en de Airport Rail Line. In augustus is een verbinding geopend tussen de Blue Line en de Purple Line. Daarnaast gaat Siemens voor de Green Line 22 vierdelige metrotreinen leveren. De eerste metro’s worden volgend jaar uitgeleverd.

Openbaar vervoer

Bangkok is de laatste decennia uitgegroeid tot een van de belangrijkste economische centra in Azië. Dit bracht voor de stad de uitdaging mee om de mobiliteit van miljoenen mensen te borgen. Vrijwel 80% van alle dagelijkse transporten vonden tot voor enkele jaren plaats op de weg. In grote delen van de stad waren de straten dan ook verstopt. Zonder een goed werkend openbaar vervoersysteem was de bloei van de stad tot stilstand gekomen.