Siemens Mobility heeft de sponsoring van het Formula Student Team van de Delft University of Technology (DUT) met drie jaar verlengd. Het team krijgt de steun van Siemens vanwege de unieke bedrijfsmatige aanpak bij de bouw van een elektrische auto. Elk jaar is er een nieuw Delfts team van studenten dat de auto ontwerpt, bouwt en meedoet aan internationale races. Het team werkt als een bedrijf, waarbij alle aspecten worden meegenomen zoals ook het beheren van financiën en personeelsbeleid. “Het gaat om toptalenten die wij graag stimuleren om samen verder te komen en om hen vervolgens na afstuderen uit te nodigen bij Siemens te komen werken”, aldus Bart Smolders, directeur van Siemens Mobility.

Er werken inmiddels al vier alumni van DUT bij Siemens Mobility. Twee daarvan zijn direct te linken aan het sponsorship van de afgelopen jaren. “We zijn door de andere twee technici enthousiast gemaakt om DUT te sponsoren”, aldus Smolders. “Onze naamsbekendheid binnen de TU Delft is daardoor aanmerkelijk vergroot. Studenten leren hoe veelzijdig Siemens is als het gaat om elektrificering, automatisering en digitalisering. Voor goed opgeleide technici kan er bij ons een prachtige toekomst liggen. We hebben ook nu een aantal hele mooie vacatures waarvoor we talent nodig hebben.”

Feestelijk

Het sponsorcontract werd getekend bij Siemens Mobility in Zoetermeer, tijdens een feestelijke bijeenkomst. Teamleider Daan Schopmeijer en Alexander Keijzer tekenden namens DUT en Bart Smolders en Ad van Paassen namens Siemens Mobility.

Het team zal ook dit jaar deelnemen aan de wereldwijde Formula Student Competitie. In het fieldlab van Siemens en Airborne presenteerde het DUT18-team onlangs het ontwerp van zijn nieuwe raceauto DUT18. De Formula Student Competitie is met meer dan zeshonderd deelnemende studententeams de grootste ontwerpcompetitie ter wereld. De competitie is opgezet vanuit de auto-industrie om studenten tijdens hun studie ervaring te laten opdoen met engineering en projectmanagement. Het ontwerpen en bouwen van een raceauto is zeer complex en vereist zowel engineeringstalent als teamvaardigheden.

Veelzijdig team

De TU Delft neemt al voor de achttiende keer deel aan de competitie, en zoals ieder jaar wordt de lat weer hoog gelegd. “Wij willen alle races winnen”, zei teamleider Daan Schopmeijer tijdens de design presentatie. De 83 teamleden, voornamelijk studenten Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, Electrical Engineering en Mechanical Engineering, vertegenwoordigen zeventien nationaliteiten.

In de Dreamhall van de TU Delft is de bouw van de raceauto al begonnen. Er is al een heel traject voorafgegaan. Na de selectie van de teamleden stelden de DUT’ers zowel teamdoelen als persoonlijke doelen op. Ze zetten eisen op papier en begonnen met de onderzoeks- en analysefase. In oktober ging de conceptfase van start, en nu is het 3D-design al een tijdje klaar.

“Het team zet alles op alles om elke wedstrijd te winnen”, aldus Bart Smolders. “En wij zetten alles op alles om het beste talent bij ons binnen te halen.