Jasper van Mourik studeerde Technische Natuurkunde en wil doorgroeien van software-engineer naar technisch specialist. Bij Siemens Mobility krijgt hij de kans om zijn ambitie waar te maken.

Na een carrière van twaalf jaar bij een industrieel automatiseerder van offshore installaties was Jasper toe aan een nieuwe uitdaging. Vorig jaar ging hij bij Siemens Mobility aan de slag als PLC-engineer. Zijn beeld van Siemens – een ‘grote, logge en bureaucratische organisatie’ – moest hij al snel bijstellen. “Ik kwam terecht in een open club met veel jonge medewerkers, die beslist niet in pak naar het werk komen! Collega’s hebben aandacht voor elkaar. Er heerst een Siemens-familiegevoel. Na een korte inwerkperiode werd ik op een project gezet: de modernisatie van de PLC’s, SCADA-systemen en netwerkinfrastructuur voor de HSL.”

Leerzaam en collegiaal

Als PLC-engineer migreert Jasper voor het HSL-project bestaande applicaties naar de nieuwste software. Het is een mooie kans om zich in de technologie van Siemens Mobility te verdiepen. “Ik vind het leerzaam om te zien hoe men jaren geleden engineerde en daar lessen voor de toekomst uit trekken. Het projectmanagement is professioneel opgezet. De documentatie omschrijft duidelijk wat de klant van ons verwacht. Ik krijg met veel nieuwe dingen te maken, waaronder cyber security. Binnen het projectteam heerst een fijne sfeer. Het behalen van milestones vieren we vaak met een gezamenlijk etentje gevierd. Gezellig en motiverend.”

Indrukwekkende omgeving

Onlangs kregen alle projectteamleden ’s nachts, als er geen treinverkeer is, een rondleiding door een van de HSL-tunnels. Een indrukwekkende ervaring. “Pas als je er staat merk je hoe groot het project is. Er zit ook gigantisch veel safety-technologie in. Ik ben er trots op dit als engineer mee draaiende te mogen houden. Tijdens de rondleiding was er veel aandacht voor onze persoonlijke bescherming. Bij Siemens neemt men Health & Safety heel serieus. Je wordt getraind om elkaar erop aan te spreken. Het is een veilig gevoel dat je werkgever goed voor je zorgt.”

Laagdrempelige cultuur

“Ondanks het hoge professionele niveau is de werksfeer bij Siemens Mobility laagdrempelig. Er is bijvoorbeeld ruimte voor flexibele werktijden en incidenteel thuiswerken. Je kunt altijd even langslopen bij een collega om te klankborden of een kijkje te nemen in een ander project. Testopstellingen staan in een aparte ruimte, waardoor je niet staat te hannesen naast je bureau.”

Doorgroeikansen

Na het HSL-project hoopt Jasper mee te kunnen werken aan de bouw van een nieuwe tunnel, brug of sluis. De komende jaren wil hij zichzelf verder ontwikkelen tot technische specialist. “Ik ben geen persoon om mensen aan te sturen of te managen. Mijn passie ligt echt in de techniek. In veel organisaties kom je alleen verder door op enig moment in een managementrol te stappen. Bij Siemens Mobility kan ik ook doorgroeien binnen een technische omgeving. Dat vind ik voor mezelf een mooi vooruitzicht.”