Op vrijdag 6 juli organiseerde Jong Siemens, de vereniging voor en door jonge medewerkers binnen Siemens Nederland, het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi voor alle medewerkers binnen Siemens. Het evenement kende een hoge opkomst met 277 deelnemers vanuit alle divisies binnen de organisatie. Het team “Vlamboogbeveiliging 5SV6”, bestaande uit Hans van Spronsen, Jeffrey Bosboom, Daniel van Diggele, Ron Nielen, Werner van Vliet en Dogus Avan van de divisie Energy Management, sleepte de overwinning in de wacht.

De 33 deelnemende teams namen het tegen elkaar op bij Beachclub Fonk in Scheveningen, de vaste partner van Jong Siemens voor dit evenement. Na het sportieve gedeelte genoten de deelnemers van een BBQ, muziek, dans en de WK-voetbalwedstrijd België-Brazilië. Ook werd fanatiek gebruikgemaakt van de frisbee die de aanwezigen in hun goodiebag vonden. Het weer nodigde bovendien uit tot een frisse duik in de zee!

Verbinden

Sport, gezelligheid en netwerken vormen al jaren de vaste ingrediënten van het toernooi, zegt Trudy van Ruiten, de huidige voorzitter van Jong Siemens. “We zijn een grote organisatie met veel divisies en verschillende vestigingen door het hele land. Het beachvolleybaltoernooi is een mooie gelegenheid om je collega’s te leren kennen.” Verbinden is dan ook een van de speerpunten van Jong Siemens, dat op regelmatige basis evenementen voor de leden organiseert. Na de zomer gaat het nieuwe bestuur aan de slag. Wouter van der Linde, werkzaam bij Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE, voormalig Siemens Wind Power), is een van de nieuwe bestuursleden. “Waarom ik in het bestuur stap? Wij doen als SGRE veel met elkaar, maar ik vind het ook leuk om collega’s uit andere divisies te ontmoeten. Je staat er vaak van versteld wat Siemens allemaal doet. Jong Siemens kent momenteel veel aanwas. Het leeft erg onder de jongere medewerkers.” Trudy: “Bestuurslid ben je in principe voor één jaar. Daarna volgt een wisseling van de wacht. Het bestuur is altijd een leuke, ambitieuze groep, die kan rekenen op veel steun van enthousiaste collega’s binnen de divisies.”

Nieuwe koers

In samenwerking met de raad van bestuur van Siemens Nederland is Jong Siemens bezig met het uitstippelen van een nieuwe koers. Trudy: “We zetten van oudsher sterk in op netwerken en gezelligheid, maar willen Jong Siemens naar een hoger niveau tillen. Hierover later meer. Ondanks de zomerperiode staat er nog een leuke activiteit op het programma: in augustus organiseren we een walking dinner rond de thema’s duurzaamheid en de internationale keuken.”

Het winnende beachvolleybalteam (v.l.n.r.): Ron Nielen, Daniel van Diggele, Werner van Vliet, Jeffrey Bosboom, Hans van Spronsen en Dogus Avan.