Engineers van Siemens Mobility en hun kinderen hebben onlangs genoten van een bezoek aan het Formula Student Team Delft.

Het Formula Student Team Delft doet al ruim 10 jaar mee aan de globale Formula Student competitie en staat momenteel tweede op de wereldranglijst. Het team heeft de afgelopen jaren diverse lichtgewicht raceauto’s ontwikkeld. De teamleden, van eerstejaarsstudenten tot promovendi aan de TU Delft, bouwen in minder dan 9 maanden tijd samen een raceauto. Daarbij passen ze hun opgedane leerstof in de praktijk toe en trainen ze hun communicatieve vaardigheden en het werken in groep. Via workshops en colleges dragen oud-teamleden hun kennis en ervaring over op de nieuwe teamleden.

Hoe word ik formule 1-coureur?

Als een van de grootste sponsors van het Formula Student Team Delft was Siemens Mobility in april uitgenodigd voor een open dag waarbij de studenten een toelichting gaven bij de nieuwe raceauto die ze aan het bouwen zijn. Tot verrassing van de studenten brachten de Siemens-engineers ook hun kinderen mee. En kwamen tijdens de workshop naast veiligheids- en engineeringonderwerpen ook vragen aan de orde van het kaliber ‘hoe word ik formule 1-coureur?’ en ‘hoe oud moet ik zijn om teamlid te kunnen worden?’.

Tijdens een rondleiding vertelden de studenten meer over de uitdaging om mee te draaien in één van de beste Formula studententeams te wereld. Ze boden inzicht in het hele proces, van het ontwerp tot de productie van de raceauto. De kinderen gingen naar huis met stickers en posters van het Formula Student Team Delft. En met de droom om later zelf aan de TU Delft te gaan studeren…