Zondag 13 augustus gaan de deelnemers aan de internationale Formula Student Competitie tegen elkaar racen op het circuit in Hockenheim. U kunt deze geweldige dag live volgen via deze link. Als sponsor van het Formula Student Team van de TU Delft wenst Siemens Mobility de ‘DUT17’ veel succes!

Een heel jaar lang hebben de Delftse studenten aan hun elektrische raceauto gebouwd. Hij lijkt sterk op een Formule 1-auto en accelereert in slechts 2,2 seconden van stilstand naar 100 km/u. Tijdens drie competitieronden in Duitsland, Hongarije en Spanje racen deze zomer 115 studententeams uit de hele wereld tegen elkaar. In Hongarije heeft het team van de TU Delft twee weken geleden overall de derde plaats behaald na de teams uit Stuttgart en Karlsruhe. Een knappe prestatie, en er zit nog meer in. Enkele kleine technische problemen die het team in Hongarije parten speelden, zijn inmiddels verholpen. Dat belooft vuurwerk voor de race van zondag in Hockenheim!

Technische keuring

Maar eerst moeten de teams door de technische keuring komen. Die is op dit moment in volle gang en verloopt in Duitsland – hoe kan het ook anders? –  heel gründlich en strikt. Er vinden veel losse checks plaats, waardoor de keuring vrij lang duurt. De volgorde van keuring is op voorhand bepaald op basis van een quiz. Hoewel de keuring van de DUT17 pas laat begint, heeft het team uit Delft er alle vertrouwen in ook dit jaar probleemloos door de keuring te komen. Voor een aantal andere teams wordt het wellicht spannender en is het nog maar de vraag of ze zondag  aan de hoofdrace kunnen beginnen…

Volg DUT17 live!

Op zondag starten de races rond 9 uur. Ze zullen door duizenden mensen op het circuit in Hockenheim worden bijgewoond. U kunt de hele dag live meekijken via deze link. Bij normale weersomstandigheden gaan de beste teams rond 16 uur racen. De dag wordt live becommentarieerd (in het Engels) door één oud-teamlid van het Formula Student Team Oxford én 3 voormalige teamleden uit Delft: Thijs Papenhuijzen en Siemens-collega’s Miki Hegedus en Stef de Jong. De mannen hebben er zin in: “Wij gaan op voorhand bij alle teams langs om leuke weetjes en anekdotes op te halen. Ieder team heeft zijn eigen verhaal. Van de namen van de raceauto’s tot de herkomst van allerlei gekke stickers op de auto’s – we willen het allemaal weten en zondag live met iedereen delen!”