Waar talent, techniek en teamwork samenkomen, worden topprestaties geleverd. Dit geldt in de sport, maar ook bij de realisatie van infrastructuurprojecten. Wat kan de mobiliteitssector leren van de Formule 1 autosport? U komt het te weten tijdens ons relatie-evenement op 22 juni in het Airborne Siemens Fieldlab / Experience Center in Den Haag.

“Het bundelen van techniek, toewijding en talent legt de basis voor het succesvol managen van grote infrastructuurprojecten”, zegt Miki Hegedus, Manager Sales & Marketing bij Siemens Mobility. “Net als in de topsport zit de duivel in de details. Het gaat erom zorgvuldig af te wegen wat men wel en niet moet doen. Welke elementen van een project leiden ertoe dat het project een topprestatie wordt?”

Formula Student Team Delft

Met het leveren van topprestaties is het Formula Student Team Delft goed vertrouwd. Het team neemt al ruim tien jaar succesvol deel aan de internationale Formule Student Competitie. Teammanager Pietro Areso Rossi komt vertellen hoe de studenten van de TU Delft erin slagen om binnen amper negen maanden een raceauto te ontwerpen en te bouwen, die het in zich heeft om de competitie te winnen.

Visie op projecten

Enkele opdrachtgevers geven hun visie op de realisatie van grote verkeersinfrastructuurprojecten zoals de Noord/Zuidlijn in Amsterdam, de renovatie van het stuwensemble Nederrijn & Lek en Talking Traffic. Welke elementen spelen een rol in het laten slagen van projecten? In een paneldiscussie gaan we hier verder op in.

Robert Doornbos

Voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos vertelt over het nemen van risico’s en het anticiperen op onverwachte situaties. Hij neemt ons mee achter de schermen van de Formule 1-sport, waar honderden mensen bijdragen aan het leveren van topprestaties op het parcours. Thema’s die ook gelden bij grote infrastructuurprojecten. Hegedus: “Net als in de topsport gebeurt op grote projecten veel meer achter de schermen dan men in eerste instantie vermoedt. Er is een fabriek van mensen aan de slag. Deze samenwerking in teamverband is naast het talent en de techniek een belangrijke bouwsteen om een project succesvol op te leveren.”

Aanmelden

Dagvoorzitter Rutger Mollee verzorgt op zijn bekende luchtige, humoristische wijze de moderatie. We sluiten de middag af met een gezellige borrel. U kunt zich hier aanmelden voor het evenement. Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met: miki.hegedus@siemens.com of telefoonnummer 06-19281638.