Met de ‘empowering people award 2015’ gaat de Siemens Stiftung wederom op zoek naar ‘low tech’ innovaties voor basic supply problems in ontwikkelingsregio’s. In deze wereldwijde competitie kan iedereen (dus niet alleen Siemens medewerkers) ideeën en oplossingen indienen en daarmee kans maken op één van de 23 prijzen. Loop jij al tijden rond met een eenvoudige oplossingen voor degelijke uitdagingen in ontwikkelingsregio’s? Doe dan nu mee met de empowering people award!

Effectief, simpel en innovatief: de Siemens Stiftung is met de empowering people award op zoek naar oplossingen in de volgende categorieën: Water & Afvalwater, Energie, Voedsel & Landbouw, Afvalbeheer, Gezondheidszorg, Onderdak, Onderwijs en Informatie & Communicatie. Rolf Huber, directeur Siemens Stiftung: “Het doel van de wedstrijd is om mensen in ontwikkelingsregio’s toegang te geven tot basisdiensten voor hun dagelijkse behoeften. Wij willen creatieve ´low tech´ oplossingen vinden die hieraan bijdragen. We kunnen niet wachten om met innovatieve teams samen te kunnen werken om hun oplossingen te realiseren en dáár te brengen waar dit het meest nodig is. Sinds onze eerste award in 2012 hebben wij tientallen initiatieven kunnen ondersteunen. Daarnaast helpen onze netwerkpartners en ingenieurs uit verschillende vakgebieden en social business experts overal op de wereld om de impact te maximaliseren.

Internationale jury

“Projectinzendingen worden beoordeeld door een interdisciplinaire en internationale jury. De winnaars ontvangen, naast een deskundige evaluatie van hun inzendingen, ook een geldprijs. De eerste prijswinnaar wordt beloond met een bedrag van €50.000; de tweede prijs is €30.000 en derde prijs €20.000. Daarnaast krijgen 20 runners-up elk €5.000. Ook worden de winnende inzendingen gepromoot in een Solutions Database en zullen alle uitvinders en ondernemers deel uitmaken van een breder initiatief: The “empowering people Network”  Deze gemeenschap, mogelijk gemaakt door de Siemens Stiftung, bestaat uit ontwikkelaars en sociale ondernemers overal op de wereld.

Heb jij een idee of oplossing? Doe dan mee aan de empowering people award 2015.  Deadline voor alle inzendingen is 30 november 2015, middernacht.

lees hier meer over hoe deel te nemen.