De Canadese media- en onderzoeksorganisatie Corporate Knights heeft Siemens uitgeroepen tot meest duurzame bedrijf ter wereld. Siemens behaalde de toppositie onder meer dankzij de efficiënte omgang met water en energie.

Corporate Knights publiceert jaarlijks een internationale top 100 van duurzame bedrijven. Op het Wereld Economisch Forum in Davos werd bekend dat Siemens dit jaar op de eerste plaats staat. Siemens behaalde de toppositie onder meer dankzij de efficiënte omgang met water en energie. Ook de omvangrijke investeringen in innovatie, het geringe personeelsverloop en het relatief hoge aantal vrouwen in de top van het bedrijf werden gewaardeerd. Bovendien heeft Siemens zich eraan gecommitteerd om zijn carbon footprint wereldwijd te halveren in 2020 en in 2030 helemaal klimaatneutraal te zijn. “Duurzaamheid is de ruggengraat van de Siemens-cultuur sinds Werner von Siemens onze organisatie 170 jaar geleden oprichtte”, aldus Robert Hardt, CEO van Siemens Canada. “Het is nog steeds de driver van al onze vestigingen in meer dan 190 landen.”

Klik hier voor de volledige lijst van meest duurzame bedrijven ter wereld. Zie hier het complete profiel dat Corporate Knights over Siemens heeft geschreven.