Zoek jij een nieuwe uitdaging in een sector die er werkelijk toe doet? Bij Siemens Mobility Nederland krijg je alle kansen om mee te bouwen aan de intelligente en duurzame mobiliteitsconcepten van morgen.

Siemens Mobility heeft ruim 160 jaar ervaring met de elektrificatie, automatisering en digitalisering van transportinfrastructuur. In Nederland is Siemens sinds 1879 actief. Siemens Mobility wil van Nederland een koploper maken op het vlak van innovatieve mobiliteit”, en daarmee ook op het vlak van duurzaamheid. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat de CO2-uitstoot van de transportsector in 2050 minimaal 95% lager is dan in 1990. Vooral in steden kunnen we qua CO2-reductie een grote slag maken. Daar blijft de mobiliteitsdruk groeien en zijn de urgentie en het draagvlak voor nieuwe oplossingen het grootst.

Intelligente vervoersconcepten

Naast het autovervoer wordt ook het OV steeds drukker. De oplossing is driedelig: minder, gerichter en gedeeld vervoer. Naast elektrisch rijden moeten we inzetten op het delen van voertuigen en de introductie van compleet nieuwe mobiliteitsconcepten. Betrouwbare, hoogfrequente en comfortabele lightrailnetwerken helpen mensen uit de auto in het OV te krijgen. Dit geldt ook voor vraag-gestuurd vervoer. Denk aan taxibusjes die ‘on demand’ rijden en per app de mobiliteitswensen van passagiers ontvangen. De digitalisering maakt het mogelijk: in diverse grote steden realiseert Siemens Mobility softwareplatforms die verschillende vervoersmodaliteiten koppelen. Passagiers geven per app door dat ze van a naar b willen, op welk tijdstip en of de kosten dan wel de milieuvriendelijkheid van de rit prioriteit hebben. Op basis hiervan plant het platform de meest optimale route. Reizen van deur tot deur wordt hierdoor met verschillende vervoersmodi veel eenvoudiger.

Center of Competence

Van slimme trams en treinen tot ‘predictive maintenance’ op basis van data, automated driving, coöperatieve mobiliteit en spoorwegbeveiliging (ERTMS) – op al deze vlakken is Siemens Mobility in Nederland actief. We helpen vervoersaanbieders hun infrastructuur intelligent te maken om de beschikbaarheid en duurzaamheid ervan gedurende de hele life cycle te verhogen en de reizigersbeleving te verbeteren. Op het hoofdkantoor in Zoetermeer is tevens het internationale competentiecentrum van Siemens Mobility gevestigd voor de automatisering en digitalisering van sluizen, tunnels, bruggen, stuwen en andere natte infrastructuur. In binnen- en buitenland werkt het team mee aan prestigieuze projecten op dit gebied. Voorbeelden zijn de Stockholm Bypass, de ontwikkeling van een generieke besturing voor beweegbare bruggen van Rijkswaterstaat en de renovatie van het stuwencomplex in de Nederrijn & Lek. Daarnaast is het bedrijf betrokken bij tal van tunnelprojecten waaronder de renovatie van de Koningstunnel in Den Haag.

Bevlogen en ambitieus

Bij Siemens Mobility in Nederland werken bevlogen en ambitieuze mensen, die houden van hun vak en ook echte vernieuwers zijn. De gezamenlijke uitdaging? De transporttechnologie aan te passen aan de veranderende behoeften van de gebruikers en de samenleving. Op die manier lossen we de meest complexe situaties op. Dat is ook een van onze belangrijkste drijfveren. Je ziet deze mind set terug in alle vestigingen van Siemens Mobility – wereldwijd.

Iets voor jou?

Wil ook jij je steentje bijdragen aan de mobiliteitsoplossingen van morgen? Als maintenance expert, lead engineer, sales consultant, software engineer of technisch projectleider? Kijk dan https://mobilitymatters.siemens.nl/vacatures/ voor de actuele vacatures bij Siemens Mobility. We bieden je alle mogelijkheden om jezelf zowel beroepsmatig als op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen, waarbij de klemtoon ligt op onze vernieuwende technologie en internationale activiteiten.