3D-printen, nanotechnologie, big data, internet of things: het zijn slechts enkele van grote technologische ontwikkelingen die de nieuwe drijfveren van onze economie vormen. Hun invloed op ons dagelijkse leven wordt steeds meer zichtbaar. We groeien toe naar een verregaande integratie tussen mens en techniek.

Digitalisering

De digitalisering van onze samenleving schept economische kansen. Door de automatisering van arbeidsintensieve processen kunnen bedrijven hun snelheid, efficiëntie en flexibiliteit aanzienlijk verhogen. Maar er is ook een schaduwzijde. We worden, misschien zelfs zonder het zelf te beseffen, steeds afhankelijker van al deze technologie die ons leven zo gemakkelijk maakt. Uitval van ICT kan desastreuze gevolgen hebben. Wat gebeurt er als de toevoer van olie naar raffinaderijen stilvalt? Als bruggen blijven openstaan of de stroomvoorziening voor ziekenhuizen uitvalt? De hamvraag is hier: hoe kunnen we dit alles voorkomen?

Praat mee op 18 juni a.s.!

Op 18 juni a.s. van 16.00u tot 18.00u willen we hier graag met u over van gedachten wisselen. Tijdens een informele bijeenkomst op het hoofdkantoor van Siemens in Den Haag delen de AIVD en internationale experts van Siemens hun kennis graag met u.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.