Op donderdag 12 april vond de BHV-wedstrijddag plaats, georganiseerd door de VZBI. Op het jaarlijks terugkerende evenement strijden bedrijfshulpverleners van bedrijven en overheidsorganisaties uit de regio Haaglanden, in teams tegen elkaar in het oefencentrum van G4S Training & Security in Zoetermeer. Siemens Nederland werd vertegenwoordigd door vier BHV-teams. Overige deelnemers van de wedstrijddag waren o.a. Gemeente Den Haag, TNO, Heerema MC, TU Delft en Inter Ikea Systems.

Op de wedstrijddag werden op drie wedstrijdbanen verschillende BHV-simulatieopdrachten verspreid. De bedrijfshulpverleners oefenden hier diverse handelingen, om hun kennis en vaardigheden in de bedrijfshulpverlening verder te verbreden.

Na een leerzame dag werd er een beoordeling gegeven door de jury. De Siemens-teams toonden door het competitieve wedstrijdelement een goede inzet. De eerste prijs werd gewonnen door het BHV-team van de divisie Mobility in Zoetermeer. Mede dankzij twee nieuwe BHV-ers in het team scoorden zij de hoofdprijs. Zij ontvingen de wisselbokaal, uitgereikt door Ad van Paassen van de divisie Mobility. De twee teams van het hoofdkantoor in Den Haag gingen er met de derde prijs vandoor. Het team van Siemens Heat Transfer Technology in Zoeterwoude kreeg de vierde plaats.

Mede door het enthousiasme en de goede samenwerking kwamen de Siemens BHV-team tot een mooi resultaat.