Geen woorden, maar plaatjes!

Wouter Aartsen houdt van procesoptimalisatie en wil ervoor zorgen dat mensen zo efficiënt mogelijk kunnen (samen)werken. Zijn kennis hierover brengt hij als afstudeerder bij Siemens Mobility in de praktijk.

“Ik doe onderzoek naar model based systems engineering”, vertelt Wouter, student Business IT & Management aan de Haagse Hogeschool. “Softwareontwikkelaars schrijven vaak lange lappen tekst om de functionaliteit van hun software te verduidelijken aan het management en de businesspartners. Een omslachtige en weinig efficiënte manier van communiceren! Een technisch plaatje is veel handiger om zaken snel inzichtelijk te maken. Modellen kunnen veel verduidelijking en overzicht bieden. Waar het om gaat, is dat softwareontwikkelaars, businesspartners en management elkaar snel en goed begrijpen.”

Stapsgewijs

Wouter ontwikkelt zijn model in kleine stappen, die hij steeds ter evaluatie voorlegt aan de software engineers. “Op die manier kan ik het iteratief verder uitbreiden. We gaan van hele globale processen naar een specifiek proces.”

Enterprise architecture

Aangezien hij zijn vorige stage bij een klein bedrijf deed wilde Wouter voor zijn afstudeerstage aan de slag bij een grotere organisatie. “Ik ben gaan kijken naar interessante stageplekken rond Enterprise Architect (EA). Zo ben ik bij Siemens Mobility terecht gekomen. Het is een mooi bedrijf en ik word goed begeleid.”

Na zijn studie gaat Wouter op zoek naar een baan. “Wat ik nu doe, procesoptimalisatie om mensen optimaal (samen) te laten werken, vind ik erg leuk. Ik ben al aan het rondkijken naar een mooie uitdaging op dit gebied.”