Groene flow voor het autoverkeer

Isaac Seminck optimaliseert een intelligente verkeersregelaar die op een voorspellende manier verschillende kruispunten kan controleren. Na een jaar hard ontwikkelen zit hij vurig te wachten op de start van de simulaties.

De uit Vlaanderen afkomstige Isaac rondt dit jaar zijn master Systems and Control aan de TU Delft af. Hij kijkt terug op vijf leerrijke en plezierige studiejaren. “Hoe ik in Delft beland ben? Op vakantie in Italië geraakte ik in gesprek met een Nederlander over de TU Delft, die op internationaal vlak een sterke reputatie heeft. Naar aanleiding daarvan heb ik de open dag bezocht. Wat me onder meer aansprak, was dat je in Delft vanaf het eerste jaar voor werktuigbouwkunde kunt kiezen en al meteen bij het begin van je studie projecten kunt doen. Studenten krijgen ook ruime kansen om ervaring in het bedrijfsleven op te doen.”

Wachttijden verminderen

Met Siemens kwam Isaac in contact tijdens een open bedrijvendag aan de TU. Dit resulteerde in zijn afstudeeropdracht. “Ik optimaliseer een intelligente verkeersregelaar (iVRI) die op een voorspellende manier verschillende kruispunten (intersecties) controleert. Hij communiceert met de iVRI’s op omliggende intersecties. Het uiteindelijke doel is auto’s met minimale wachttijden door een string van op elkaar volgende intersecties te laten rijden. Daardoor verloopt het verkeer vlotter en wordt minder CO2 uitgestoten. Doordat de verkeersregelaar beter voorspelt, kun je bestuurders via een device in hun auto gericht adviseren over het aanpassen van hun snelheid, zodat ze bij het volgende kruispunt niet lang hoeven te wachten.”

Simulatie

“Ik ben bijna een jaar geleden met deze opdracht aan de slag gegaan. In het begin was de uitdaging het kiezen van de beste methodiek. Nu ligt de nadruk op de implementatie. Vanwege COVID-19 moet ik vanuit huis werken. Omdat ik geen verbinding met de Cloud kan maken, kan ik momenteel geen simulaties doen. Daarom mag ik binnenkort naar kantoor om te kijken of het daar wel lukt. Simuleren is namelijk een belangrijk onderdeel van mijn project.”

Graduate Programme

Vanaf september wil Isaac gaan werken. Hij heeft zich kandidaat gesteld voor het Graduate Programme binnen Siemens. “Je rouleert dan 18 maanden binnen de organisatie en neemt deel aan 3 grote projecten in verschillende rollen. Dat lijkt me een prachtige manier om snel meer praktijkkennis te vergaren.”