Heerlijk from scratch engineeringspakketten maken

Garyson Dambruck, student Elektrotechniek bij Hogeschool Avans in Breda, werkt vier dagen per week als hardware engineer bij Siemens Mobility. Hij besteedt één dag aan zijn afstudeeropdracht: het automatisch genereren van scheepvaartseinen.

“Ik ben voor de Schipholbrug automatisch scheepvaartseinen aan het genereren, waardoor het scheepvaartverkeer op afstand kan worden geregeld. Het is een grote opdracht, die ik goed moet afbakenen om niet in de analysefase te blijven steken. Het engineeringspakket is al klaar. Ik ben dit nu in macro’s aan het splitsen en schrijf de code om automatisch te genereren. Ook maak ik de gebruikersinterface.”

Teamspirit

“Ik werk hier echt graag”, zegt Garyson over Siemens Mobility. “Het is een mooi bedrijf met aardige mensen. Aanvankelijk dacht ik dat iedereen bij Siemens wel een hoge dunk van zichzelf zou hebben. Het tegendeel is waar: we vormen een hecht team en iedereen waardeert elkaar. Ik hoop na afloop van mijn tijdelijk contract vast in dienst te kunnen komen en me verder in hardware engineering te kunnen specialiseren.”

From scratch

Want hardware engineering is echt wel zijn ding: “We stellen op basis van klanteisen besturingskasten samen. Je begint met het maken van de architectuur. Hoe is alles verbonden? Dan zoom je dieper in. Welke transformator ga ik gebruiken? Enzovoort. Laat mij maar lekker from scratch hele engineerspakketten maken! Ik heb al ontzettend veel bijgeleerd. Zo werk ik steeds sneller met E-plan en heb ik co-engineering ontdekt. Daardoor kan ik nog sneller werken en de kwaliteit verhogen. Door corona werk ik momenteel vanuit huis. Ideaal om eens stevig door te werken, maar ik mis de persoonlijke contactmomenten. Drie dagen per week thuiswerken zou ik perfect vinden.”