Siemens Mobility en UbiOps gaan met gebundelde krachten nieuwe data science- en artificial intelligence-toepassingen voor de Nederlandse mobiliteitssector ontwikkelen. Beide partijen hebben onlangs een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Siemens Mobility realiseert al jaren intelligente mobiliteitsoplossingen voor (inter)stedelijke omgevingen en goederenvervoer. Met onder meer IoT-sensoren en oplossingen voor Mobility as a Service (MaaS) helpt Siemens Mobility klanten versneld te digitaliseren. Via het softwareplatform van UbiOps kunnen bedrijven data-gedreven modellen na de ontwikkeling snel in bedrijf nemen, onderhouden en integreren met hun bestaande systemen. Als technologiepartners vullen Siemens Mobility en UbiOps elkaar dan ook goed aan. De bedrijven zien ruime synergiemogelijkheden om de ontwikkeling van en het werken met data science- en machine learning-modellen te versnellen.

Sterke partners

“De digitalisatie gaat razendsnel”, vertelt Yannick Maltha, ceo van UbiOps. “Geen enkel bedrijf kan in deze race nog alles zélf doen. Om de data-gedreven innovaties van morgen mogelijk te maken, hebben we allemaal partners nodig. Dat geldt zelfs voor een technologiereus als Siemens. We zijn dan ook erg blij de kans te krijgen om als jong en dynamisch bedrijf met Siemens Mobility te mogen samenwerken.”

Emilio Tuinenburg, digital transformation officer bij Siemens Mobility, vult aan: “Ook wij kijken uit naar de samenwerking. UbiOps helpt data scientists en data engineers bij bedrijven met de implementatie van data science-modellen, zonder dat zij hiervoor diepgaande IT-kennis nodig hebben. Op die manier krijgen bedrijven de kans om hun eigen data science-oplossingen snel in gebruik te kunnen nemen. Samen kunnen we een geweldige boost geven aan de versnelde digitalisering in de mobiliteitsmarkt en daardoor meerwaarde creëren voor de gehele maatschappij.”