Hoog bezoek tijdens het European Automotive Forum in Brussel, waar Siemens Mobility Nederland en België onder de aandacht brachten wat zij te bieden hebben op het vlak van tunnelautomatisering. 

Siemens Mobility in Zoetermeer is het Center of Competence (COC) binnen Siemens voor tunnelautomatisering. Mobility-medewerkers van Siemens in andere landen kunnen de hulp van het COC inschakelen als ze bijvoorbeeld marktkansen zien in hun eigen land. Net als in Nederland wordt ook in België veel aan de wegen gewerkt en staan tunnelprojecten op stapel. Voor Siemens Mobility een reden om de ervaring met tunnelautomatisering te etaleren. Belgische en Nederlandse Mobility-medewerkers deelden in januari een stand op het European Automotive Forum in Brussels Expo, waar op dat moment ook het Autosalon plaatsvond.

Tunnelmaquette

De Nederlandse Mobility-delegatie toonde haar schaalmodel van een tunnel die voldoet aan de Landelijke Tunnel Standaard (LTS). Deze mini-tunnel beschikt over alle installaties die ook in een echte tunnel zitten. Bezoekers konden plaatsnemen op de operator-bedienplaats en zaken als slagbomen, verlichting en ventilatie zelf aansturen. De maquette maakt inzichtelijk hoe tunnelautomatisering werkt. Zo rijden mini-auto’s op een ovaalvormige weg door en rond de tunnel. Als een voertuig te hoog is voor de tunnel sluiten de slagbomen automatisch.

3D-bril

De tunnel-maquette trok veel belangstelling, onder andere van overheden. Prominente gasten testten de 3D-bril waarmee je virtueel door de Koningstunnel in Den Haag kunt lopen.

vlnr: Johan Boudrez, Pol Caby, Peter van Duijvenbode, Rene Prins, Renard Kox