Siemens Mobility scoort contractverlenging voor onderhoud TTI in Barendrecht

Siemens Mobility gaat de tunneltechnische installaties (TTI) in de spoortunnel te Barendrecht ook de komende twee jaar onderhouden en beheren. ProRail heeft het bestaande onderhouds- en beheercontract verlengd.

Het huidige contract loopt nog tot en met 31 maart 2021. Daar komen vervolgens twee jaar bij. Siemens Mobility beheert en onderhoudt de tunneltechnische installaties al sinds oktober 2018. Het contract is in de tussentijd meerdere malen verlengd. De huidige contractverlenging is door ProRail aan Siemens Mobility gegund op basis van een tender.

24/7 beschikbaar

Het contract omvat het onderhoud aan de PLC’s, de servers en clients. Vanuit haar beheertaak moet Siemens Mobility ervoor zorgen dat de tunneltechnische installaties in topconditie blijven, zodat de tunnel 24/7 beschikbaar is. Storingen kunnen vaak op afstand worden verholpen. Daarnaast kan een team van dedicated service-engineers binnen korte tijd met het juiste materiaal on site zijn. “Door onze jarenlange ervaring met het onderhoud aan de TTI in Barendrecht weten wij goed wat we doen”, aldus Service Delivery Manager Alex van der Weijde. “We kennen de techniek door-en-door en weten hoe de procedures lopen.”

Migratie

Vanwege hun ouderdom worden de TTI in de spoortunnel Barendrecht de komende tweeënhalf jaar stapsgewijs gemigreerd naar nieuwe installaties, die grotendeels door Siemens Mobility worden geleverd. Dit project zit momenteel in de engineeringsfase en zal in het tweede kwartaal van 2023 afgerond zijn. Voor reeds vernieuwde installaties gaat de garantietermijn in, waardoor ze niet meer onder het beheer- en onderhoudscontract van Siemens Mobility vallen. Na de migratie zal ProRail het beheer en onderhoud opnieuw aanbesteden.