Op de Intertraffic van 5 t/m 8 april in RAI Amsterdam toont Siemens Mobility haar nieuwste automatiseringsoplossingen voor verkeersinfrastructuur. U kunt onder meer komen kijken naar een schaalmodel van een tunnel die voldoet aan de Landelijke Tunnel Standaard (LTS). Verder maken we een live-verbinding met de A58, waar Siemens meewerkt aan ‘Spookfiles’, een proefproject rond coöperatieve mobiliteit.

De automatiseringstechnologie voor tunnels van Siemens is geschikt gemaakt voor de LTS. De eerste praktijktoepassing is de onlangs opengestelde Stadsbaantunnel in Utrecht.

Tunnelautomatisering

Op de Intertraffic tonen wij u aan de hand van een maquette hoe de tunnelautomatisering werkt en welke bibliotheken we ontwikkeld hebben. U kunt zélf plaatsnemen op de bedienplek voor wegverkeersleiders en alle installaties (verlichting, ventilatie, slagbomen …) in onze mini-tunnel aansturen. Hierbij wordt u geholpen door een van onze technisch deskundigen.

Coöperatieve mobiliteit

Verder maken we op de Intertraffic een live-verbinding met de A58, waar Siemens wegkantsystemen geplaatst heeft voor het Spookfile-project. U kunt al het verkeer dat coöperatief over de snelweg rijdt volgen vanaf de beursvloer.

Klik hier voor meer informatie over de Intertraffic.