Siemens Mobility is al jaren sponsor van het Formula Student Team Delft, dat dit jaar vanwege COVID-19 helaas geen nieuwe elektrische auto heeft kunnen bouwen. Als alternatief vindt in augustus een virtuele competitie plaats en hebben presentator Rob Kamphues en de oud-coureurs Robert Doornbos en Tom Coronel onlangs op het TT Circuit Assen een rit gemaakt in de mini Formule 1-auto ‘DUT19’ uit 2019. Een leuke opsteker voor de Delftse studenten en hun sponsoren!

De TU Delft neemt al voor de 20ste keer deel aan de Formula Student Competitie (FSC), waarbij zo’n 600 studententeams van over de hele wereld binnen één jaar tijd een racewagen ontwerpen en bouwen. Helaas strooide het coronavirus dit jaar roet in het eten en hebben ze de stekker eruit moeten trekken, omdat er geen competities zouden plaatsvinden en ze ook geen werkplaats meer hadden. “Maar we zouden Delft niet zijn als we niet tóch zouden doorgaan!” geeft Julius van Bebber, Finance & Operations Manager van het team, aan. In samenwerking met studenten van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) waren ze bezig met het ombouwen van hun DUT18-raceauto uit 2018 tot een autonome raceauto voor de driverless-klasse van de competitie. Ter vervanging van de fysieke competitie hebben de organisaties van de Hongaarse en Nederlandse Formula Student Competitie het idee opgevat om op 8 augustus een online competitie te organiseren voor de autonome racewagens van de Europese teams.

Sponsoring

Ook voor de sponsoren van het team is de virtuele competitie in augustus een mooie opsteker. Het project drijft immers op financiële en materiële ondersteuning door bedrijven. Volgens Julius wordt het steeds uitdagender om de eindjes aan elkaar te knopen: “Er zijn tegenwoordig zoveel projecten dat bedrijven soms door de bomen het bos niet meer zien. We zijn dan ook blij met een sponsor als Siemens Mobility, die ons al jaren ondersteunt. Deze langetermijnrelatie is heel belangrijk om écht te kunnen ontwikkelen.” Een aantal medewerkers van Siemens Mobility was ooit zelf als student lid van het Formula Student Team Delft en vindt het maar wat mooi om de jongere generaties studenten te kunnen ondersteunen bij het ontwerpen en bouwen van hun elektrische raceauto.

Formule 1 Café

In overleg met de sponsoren ontstond ook het idee om tijdens het Ziggo Formule 1 Café het Delftse team en de partners alsnog in het zonnetje te zetten. Oud-coureurs Doornbos en Coronel, die de DUT19 testten op het TT Circuit Assen, waren onder de indruk van de raceauto, die in amper twee seconden optrekt van 0 naar 100 km/h en de eerste 60 meter zelfs sneller aflegt dan een F1-auto. Het Delftse studententeam is tijdens de competitie steevast een van de snelste teams en heeft meerdere keren het WK gewonnen. Ondanks de tegenspoed door het coronavirus dit jaar kijken de teamleden al uit naar de virtuele competitie op 8 augustus. “We zijn een geweldig team en hebben bewezen dat we een mooie hightech raceauto kunnen bouwen. En dat zullen we ook in de toekomst blijven doen.”

Bekijk hier de gehele aflevering op YouTube of alleen het fragment op Ziggo Sport.

Ga voor meer informatie over het Formule Student Team Delft naar hun website.