Siemens Mobility zal de komende zes jaar ruim honderd verkeersregelinstallaties (VRI’s) in de gemeente Amsterdam onderhouden. Na een ruime inwerkperiode werd de overeenkomst met de gemeente onlangs feestelijk gevierd met een lunch, waarbij medewerkers van Siemens Mobility en de gemeente Amsterdam aanwezig waren.

Siemens Mobility zal alleen de ‘eigen’ verkeersregelinstallaties onderhouden. De andere installaties in Amsterdam zijn geplaatst door Vialis, die voor dat deel verantwoordelijk is. Siemens Mobility heeft in Amsterdam-Sloterdijk een steunpunt geopend, van waar de service technici werken.

De gemeente Amsterdam besloot vorig jaar tot de gunning van het onderhoudscontract aan Siemens. “We wilden anders met het onderhoud omgaan”, vertelt Eddy Folter, assetmanager bij de gemeente Amsterdam. “Daarvoor zat alles bij één aannemer, maar wij werden min of meer gedwongen dit contract te beëindigen en de werkzaamheden te ontvlechten. We hebben er vervolgens voor gekozen om het onderhoud te laten uitvoeren door de leverancier.” Afgelopen jaar is er een inwerkperiode geweest. “De ervaringen zijn prima. We moesten wat hobbels overwinnen, maar ik heb er vertrouwen in dat we de komende zes jaar prima zullen samenwerken”, aldus Folter.

Waldeck Podgorski, business unit manager Customer Services bij Siemens Mobility, is blij met de opdracht. “Het past helemaal in onze strategie om de Siemens automaten in het veld zo lang mogelijk levensduur verlengend te onderhouden. De zogenaamde life cycle assetment gedachte sluit uitstekend aan op de behoefte van de gemeente Amsterdam. Het is mooi dat we het kunnen doen met een eigen uitvalbasis in Amsterdam.”